Op zaterdagavond 13 juli vind er een bijzondere kijkavond plaats in het kader van de tentoonstelling “In de voetsporen van Kuifje” in het Groninger Museum. Tijdens deze kijkavond wordt de film “On the Moon Again” vertoond, gevolgd door een lezing over de maanlanding van Neil Armstrong.

On the moon again

De film “On the Moon Again” is een documentaire van de Franse regisseur Nicolas Deschamps en volgt een groep amateur-astronomen die naar de Franse Pyreneeën reizen om de maan te observeren. De film toont niet alleen de fascinatie van de astronomen voor de maan, maar ook de schoonheid van het landschap en de sterrenhemel. De film is zowel informatief als inspirerend en zette de toon voor de lezing die volgde.

John Schonebaum

De lezing wordt gegeven door John Schonebaum, een ruimtevaartdeskundige en medewerker van NASA. Hij neemt het publiek mee terug naar de jaren ’60, toen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie de race naar de maan voerden. Hij vertelt over de uitdagingen die Neil Armstrong en zijn collega-astronauten moesten overwinnen om de eerste mens op de maan te zetten en de impact die deze gebeurtenis had op de wereld.

Technologie

Schonebaum legt ook uit hoe de technologie en kennis die tijdens de maanmissies werden ontwikkeld, hebben bijgedragen aan onze kennis van de ruimte en ons vermogen om verder te verkennen. Hij wijst op de vele prestaties van de NASA sinds de eerste maanlanding, waaronder de ontwikkeling van de Space Shuttle en het International Space Station.

Inspirerend

De kijkavond en lezing zijn niet alleen educatief, maar ook inspirerend en vermakelijk. Het laat zien hoe de fascinatie voor de maan en ruimteverkenning nog steeds leeft, en hoe deze ons kan inspireren om te blijven leren en te ontdekken. Het is een avond die niet alleen fans van Kuifje en de ruimtevaart zal bijblijven, maar iedereen die geïnteresseerd is in de wonderen van het universum.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *